Concurs servicii pompieri

Concursurile profesionale ale serviciilor de pompieri voluntare, private și profesioniste pentru situații de urgență în România se organizează anual, pe etape (faza județeană, zonală și națională) de către inspectoratele judeţene/al municipiului București pentru situaţii de urgenţă, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă conform regulamentelor de concurs.

Concursurile profesionale au ca scop:

  • dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă;
  • evaluarea nivelului de pregătire, a capacităţii de intervenţie, popularizarea în rândul cetăţenilor a unor aspecte specifice activităţilor desfăşurate de către serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă;
  • îmbunătățirea relațiilor de colaborare între servicii de pompieri.

1.Concursuri profesionale  servicii de pompieri voluntare si private

2. Concursuri profesionale pompieri profesioniști:

  • etapa zonală 2013 Arad
  • etapa națională  Timisoara – 2015

3.Concursuri  descarcerare și prim ajutor (Etapa zonală Timisoara – 2013)

Baza legală:

REGULAMENT concursuri servicii voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă aprobat prin ORDINUL  M.A.I.  Nr. 236 din 2 octombrie 2012

Precizărilor privind organizarea concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență aprobat cu  Ordinul  M.A.I. 202 din 2016

Mai multe informații aici.

Concurs svsu 2011

Notă:

Harta Romaniei cu castigatorii concursurilor nationale ale serviciilor de pompieri  voluntare  pana în anul 2010 de la  Muzeul Foisor de Foc Bucuresti .

A se vedea faptul că  Jud Timis prin SVSU com.Giroc – jud. Timis până în anul 2010 avea cele mai multe rezultate de locul I la faza finala, care i-a conferit faptul  să participe la Concursurile Olimpice în anul 2013 în orasul  Mulhouse – Franța.

Mai multe despre concursurile nationale ale serviciilor de pompieri voluntare și private din 2010 cu SVSU Giroc, Jud. Timis aici.

Pentru rezultatele obțínute de către lotului  serviciului voluntar ptr. situații de urgență (S.V.S.U.)  Com. Giroc câştigătoare a titlului naţional la concursuri profesionale  servicii de pompieri voluntare (patru ediţii  consecutive, în anii 2007, 2008, 2009 şi 2010) și ocupantă a locului secund (în anul 2011) și a locului al III-lea (în anul 2012) a fost desemnată  de a reprezenta România în anul 2013 la Olimpiada Pompierilor ( Concursul CTIF ale serviciilor de pompieri), care a avut loc în Franța în orașul Mulhouse.

De remarcat faptul că pentru prima dată, România a avut reprezentantă în această prestigioasă întrecere la Olimpiada Pompierilor care a reunit la start 135 de echipaje din Germania, Austria, Belgia, Belarus, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Finlanda, Ungaria, Italia, Letonia, Liechtenstein, Luxemburg, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Cehia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Elveţia şi Franţa.

Lotul  S.V.S.U. Com. Giroc  a obținut medalie  de bronz la Olimpiada  Pompierilor în anul 2013.

Mai multe informații aici.

2 gânduri despre “Concurs servicii pompieri

Mulțumesc pentru vizită.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.