Pompierii Timișoara

Telefon unic de urgență (pompieri, salvare, poliție – 112) 

  1. Despre pompieri
  2. Scurt istoric  al pompierilor timișeni
  3. Patronul spiritual al pompierilor români

Pompierii zi de zi trebuie să intervină pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor și bunurilor materiale, accidente de circulație sau alte situații de urgență (inundații, cutremur… ) din Timișoara și jud. Timiș.

Aşa cum nu există două incendii sau dezastre la fel, un lucru este sigur, pompierii trebuie să se pregătească continuu și șă împărtăşeasă activitatea ce o desfășoară cu colegii de serviciu, cu fraţii, prietenii …..

1.Despre pompieri

Pompierii fac parte dintr-un corp special organizat, militar sau civil, instruit să intervină în caz de incendiu cu tehnica din dotare. Pompierii intervin pentru a da ajutor în caz de situaţii de urgență( incendii, accidente, inundaţii, cutremur) având ca atribuții evitarea sau reducerea efectului negativ asupra persoanelor, animalelor și bunurilor, precum și organizarea acțiunilor de salvare a acestora. Misiunea lor principală este de a proteja oamenii, bunurile și mediul.

Pompierii  în România sunt organizați în servicii de urgență profesioniste și voluntare. Serviciile de urgență sunt publice ori private.

1a.Informații  utile:

 PLANUL STRATEGIC DE DEZVOLTARE INSTITUŢIONALĂ  IGSU PE PERIOADA 2012 – 2016

  • Centrul Național pentru Securitate la Incendiu și Protecție Civilă (firme autorizate în domeniu, cursuri, lista cu verificatori și experți la foc, furnizorii de formare profesională;
  • Centrul Național de Perfecționare a Pregătirii în domeniul Managementul  Situațiilor de Urgență Ciolpani este instituție de formare continua in subordinea I.G.S.U. din MAI pentru formarea inițiala, perfecționarea si specializarea a a personalului propriu, precum si a personalului din administrația locala, instituțiile publice si operatori economici, cu atribuții  in domeniul managementului situațiilor de urgenta. 

Interventie a pompierilor timiseni, vezi vidio 

 Un film despre pompierii profesioniști realizat de I.G.S.U. – 2012

Galerie media pompierii timișeni aici.

2.Scurt istoric  al pompierilor timișeni:

  • Pompierii  profesioniști  aici.
  •  Servicii  Voluntare pentru Situații de Urgență  aici.

3.Patronul spiritual al pompierilor români

                      -SFÂNTUL IERARH IOSIF CEL NOU DE LA  PARTOŞ-

Dacă la 13 septembrie, în fiecare an, pompierii români aniversează  rememorarea   Bătăliei din Dealul Spirii, când pompierii din București comandați de bravul căpitan Pavel Zăgănescu a înfruntat armata otomană venită să înăbuşe aspirațiile legitime ale revoluţionarilor români, la 15 septembrie  pompierii  cinstesc pe cel pe care l-au ales ca ocrotitor şi izbăvitor – Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.

Cine a fost Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș şi de ce pompierii şi l-au ales ca ocrotitor şi izbăvitor?

8.Sfantul Iosif cel Nou de la Partos

Mai multe informatii aici.