În memoriam

1.Col. (r) Ciontoș Ioan (10.12.2009)

2.Col. (r) Ilie Dănuț (19.07.2009)

1.Col. (r) Ciontoș Ioan (10.12.2009)

ciontos ioan

În anul 2014 se  împlinește cinci ani de la trecerea în neființă a  D-lui col.Ciontoș Ioan.
Un om puternic, un lider hotărât, un militar experimentat cu o viziune deschisă, cu o privire de ansamblu care lăsa să se înțeleagă că nu-i scapă nici un detaliu, de fiecare dată era alături de colegi.

Loialitate, încredere în sine, onestitate, disciplină, solidaritate, sunt doar o parte din preceptele morale şi valorile fundamentale ale militarilor, pe care le are  și a încercat permanent să le insufle colegilor și subordonaților.

Activități desfășurate ca militar în perioada:

  • 1978 – 1999 la Batalionul 15 Geniu, Divizia 18 Mecanizată;
  • 1999 – 2004 Inspectoratul Protecţiei Civile a judeţului Timiş;
  • 2004 – 2009 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş unde din anul 2005 a fost numit în funcţia de Adjunct al inspectorului şef , mai multe informații aici.

Despre un om care şi-a dedicat întreaga viață ca militar, sunt de multe de spus, însă vreau să subliniez că în momentele dificile îmi amintesc întotdeauna de sfaturile şi îndemnurile pe care le-am primit, cu generozitate şi profesionalism de la dumnealui.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Am onoarea să vă salut, domnule colonel!

M.O.

2.Col. (r) Ilie Dănuț (19.07.2009)

 Revista ,,Pompierii in situațiii de urgenta” nr.2/13.09.2009 editată de I.S.U. Banat al Jud. Timiș

In memoriam - col. ilie danut

Col. (r) Ciontoș Ioan – adjunct al inspectorului șef  și col. (r) Ilie Dănuț – șef serviciu protecție civilă – doi ofițeri cu funcții de răspundere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al Jud. Timiș care au plecat prea repede dintre noi. Din păcate la aceea vreme mass-media acest lucru l-a  mediatizat mai puțin, ofițerii au pus suflet pentru o serie de activități pe care le-au făcut în cadrul  unității și au decedat în același an.

Cei doi ofițeri au decedat pe caz de boală  și nu s-au putut bucura de pensie. 

Din nefericire un alt ofițer de pompier  s-a pensionat la timp, a fost diagnotizat  cu o boală  gravă la aceea vreme, el s-a ocupat cu activitatea de pregătire a populație inclusiv de serviciile voluntare și private de pompieri la nivelul județului Timiș, personalul la nivelul compartimentul era redus, iar la altele era mai mare. După o perioadă de timp ca urmare a reorganizării unității personalul la compartimentul pregătire s-a dublat.