POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

În memoriam

1.Col. (r) Ciontoș Ioan (10.12.2009)

2.Col. (r) Ilie Dănuț (19.07.2009)

1.Col. (r) Ciontoș Ioan (10.12.2009)

ciontos ioan

În anul 2014 se  împlinește cinci ani de la trecerea în neființă a  D-lui col.Ciontoș Ioan.
Un om puternic, un lider hotărât, un militar experimentat cu o viziune deschisă, cu o privire de ansamblu care lăsa să se înțeleagă că nu-i scapă nici un detaliu, de fiecare dată era alături de colegi.

Loialitate, încredere în sine, onestitate, disciplină, solidaritate, sunt doar o parte din preceptele morale şi valorile fundamentale ale militarilor, pe care le are  și a încercat permanent să le insufle colegilor și subordonaților.

Activități desfășurate ca militar în perioada:

  • 1978 – 1999 la Batalionul 15 Geniu, Divizia 18 Mecanizată;
  • 1999 – 2004 Inspectoratul Protecţiei Civile a judeţului Timiş;
  • 2004 – 2009 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş unde din anul 2005 a fost numit în funcţia de Adjunct al inspectorului şef .

Despre un om care şi-a dedicat întreaga viață ca militar, sunt de multe de spus, însă vreau să subliniez că în momentele dificile îmi amintesc întotdeauna de sfaturile şi îndemnurile pe care le-am primit, cu generozitate şi profesionalism de la dumnealui.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Am onoarea să vă salut, domnule colonell!

M.O.

2.Col. (r) Ilie Dănuț (19.07.2009)

 Revista ,,Pompierii in situațiii de urgenta” nr.2/13.09.2009 editată de I.S.U. Banat al Jud. Timiș

In memoriam - col. ilie danut

Col. (r) Ciontoș Ioan – adjunct al inspectorului șef  și col. (r) Ilie Dănuț – șef serviciu protecție civilă – doi ofițeri cu funcții de răspundere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al Jud. Timiș care au plecat prea repede dintre noi. Din păcate la aceea vreme mass-media acest lucru l-a  mediatizat mai puțin, ofițerii au pus suflet pentru o serie de activități pe care le-au făcut în cadrul  unității și au decedat în același an.

Cei doi ofițeri au decedat pe caz de boală  și nu s-au putut bucura de pensie. 

Din nefericire un alt ofițer de pompier  s-a pensionat la timp, a fost diagnotizat  cu o boală  gravă la aceea vreme, el s-a ocupat cu activitatea de pregătire a populație la nivelul județului Timiș, personalul la nivelul compartimentul era redus, dar după o perioadă de timp ca urmare a reorganizării unității acesta s-a dublat.

%d blogeri au apreciat asta: