Spectacolul  „𝑀𝑖𝑛𝑢𝑛𝑖𝑙𝑒 𝑆𝑓𝑎̂𝑛𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖 𝐼𝑜𝑠𝑖𝑓 𝑐𝑒𝑙 𝑁𝑜𝑢 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝑃𝑎𝑟𝑡𝑜𝑠̦”

În data de 15 septembrie, ziua în care este sărbătorit 𝑺𝒇𝒂̂𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑰𝒐𝒔𝒊𝒇 𝒄𝒆𝒍 𝑵𝒐𝒖, ocrotitorul Banatului și al pompierilor militari a avut loc spectacol rugăciune în Piața Sfântul Gheorghe Timișoara cu actorii: Catalin Ursu, Ana-Maria Cojocaru, Raul Lăzărescu, Raul Bastean și Nuți Dorobanțu. Interpretează: Alina Mihocaș și Corala Contrast. Dirijor: Vasile Bădescu.

Trecători grăbiți, bicicliști, părinți cu copii s-au oprit seară, preț de câteva ore, să asculte și să retrăiască povestea 𝑺𝒇𝒂̂𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑰𝒐𝒔𝒊𝒇 𝒄𝒆𝒍 𝑵𝒐𝒖, ocrotitorul Banatului.

Spectacolul a fost un omagiu adus Sfântului Iosif cel Nou, simbol de sfințenie și putere în Banat. Cu aproape 400 de ani în urmă, Sfântul Iosif a stins văpaia unui incendiu devastator prin puterea rugăciunii, devenind protectorul pompierilor militari și al tuturor locuitorilor acestor meleaguri.

Să ne amintim cu recunoștință de minunile săvârșite de Sfântul Iosif și să fim mândri de salvatorii noștri, care, asemenea Sfântului, își pun în primejdie viața pentru a-i salva pe semeni.

Sărbătoarea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș este o ocazie de a ne uni în rugăciune și recunoștință pentru binecuvântările pe care le primim. Să fim buni și devotați unii față de alții.

 La acest spectacol au participat și pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Timișoara, cărora li se alătură voluntarii SMURD.

Sursa: ISU Timiș, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, 15.09.2023

Mulțumesc pentru vizită.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.