POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Prietenii Pompierilor

1. Pagina copiilor  I.G.S.U.  http://igsu.ro/index.php?pagina=zona_copiilor

2. I.G.S.U.  – Lecție de solidaritate

.

3.Activități ale pompierilor profesioniști

a.Concursul de protecție-civilă ,,Bum!!! Pericolul și intervenția la dezastre”‘

Sursa:  – Ziarul Opinia Timisoarei

http://www.opiniatimisoarei.ro/%E2%80%9Cboom-%E2%80%93-pericolul-si-interventia-la-dezastre%E2%80%9D-un-concurs-pentru-copii-isteti-la-timisoara/23/02/2011/

Pericolul si interventia la incendii ilustrata prin machete facute din carton, hartie, polistiren, chibrite si crengute, dar si filmulete in power-point, planse, pliante si filme de scurt metraj. Zeci de elevi ai claselor V-XII din judetul Timis s-au intrecut astazi la concursul “BOOM!!! –pericolul si interventia la dezastre”.

Prima categorie a fost creatia tehnica, unde copiii au avut de facut o macheta sugestiva a unor dezastre (inundatii, cutremure, incendii sau alunecari de teren), precum si a efectelor acestora.
A doua categorie a fost creatia media, unde elevii au putut realiza fie un film de scurt metraj, cu exercitii de evacuare, activitati de desfasurare a ISU etc, fie o prezentare power-point sau materiale de informare cu aceleasi subiecte.

Cele mai bune lucrari ale copiilor au fost premiate.

La sectiunea creatie machete, premiul cel mare s-a dus la Lugoj, la Colegiul National Iulia Hasdeu. „Am lucrat la aceasta macheta cu 5 elevi, timp de doua zile, dupa terminarea orelor de curs pana pe la ora 05.00 – 05.30. Ne-am mobilizat fiecare cu sarcinile lui si pana la urma a iesit ceva frumos. Am facut o simulare de incendiu si sincer am ramas foarte surprinsi de rezultat”, spune Ioana Birescu, prof.de informatica, coordonatorul echipei.

Locul II a fost castigat de Scoala Generala nr 30, iar premiul III, de Scoala Generala cu clasele I-VIII nr. 19 „Avram Iancu”, ambele din Timisoara. Pe langa aceste premii au mai fost si noua mentiuni.

La sectiunea creatie media, realizare de filme de scurt metraj, premiul cel mare s-a dus tot la Lugoj, de data aceasta la Grupul Scolar „Aurel Vlaicu”, la Cosmin Bojinaru si la Denis Popatiret. Locul II a fost castigat de Ramona Badoi si Vlad Chilian, de la Scoala cu calsele I-VIII nr. 2, iar premiul III de Mihai Moldovan, de la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, ambele din Timisoara. Pe langa cei de pe podium au mai fost inca trei mentiuni, care au ramas in Timisoara.

La categoria Power-Point, la gimnaziu, premiul I a fost castigat de Adina Ungur, de la Scoala Generala Gataia, premiul II de Cristian Olteanu, de la Scoala Generala nr 2,  iar premiul III, a plecat din nou la Lugoj. La categoria celor de la liceu, premiul I a fost castigat de Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Timisoara, iar premile II si III s-au dus la Lugoj, la Grupul Scolar „Aurel Vlaicu” si la Colegiul National Iulia Hasdeu. Si la aceasta categorie, per total, s-au mai dat inca 13 mentiuni.

.https://www.flickr.com/photos/130735791@N06/20291980548/

La sectiunea realizare de materiale de informare preveniva, toate premiile s-au dus la Lugoj. Locul III a fost castigat de Grupul Scolar „Aurel Vlaicu”, locul II de Grupul Scolar „Valeriu Braniste”, iar locul I s-a dus tot la „Aurel Vlaicu”.

Toti elevii prezenti au primit diplome si premii. Concursul a fost organizat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Judetului Timis si cu Colegiul National CD Loga, Timisoara.

„De cand facem asemenea actiuni, trebuie sa remarcam ca a scazut numarul incendiilor provocate de copii, si ne bucuram nespus de mult, ca acestia nu mai cad prada focului”, spune unul din reprezentatii ISU.\

b.Ziua porților deschise

https://www.flickr.com/photos/130735791@N06/17020633421/in/set-72157649398547454

c.Concursuri cercuri de elevi ,,.Prietenii Pompierilor”  și  de protecție-civilă ,,Cu viața mea apăr viața”.
concurs elevi

https://www.flickr.com/photos/130735791@N06/sets/72157651368346525/

Imagini concursuri pe linkul de mai jos

 https://pompieriitm.wordpress.com/voluntariat/concursuri/concursuri-elevi/

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: