POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Ziua Pompierilor la Timişoara

Inspectoratul pentru Situații de Urgență BANAT al județului Timiș a organizat, în  data de 13 septembrie, o serie de activități cu ocazia Zilei Pompierilor din România la Timișoara, Pișchia, Giroc,  Lugoj, Deta, Sânnicolau Mare, Buziaș și Făget.

Dacă această zi a pompierilor este publică,  acelaşi lucru nu este cu Ziua Protecţiei Civile la Timişoara, în sensul că programul de activităţi nu este public cum se organiza în alţi ani iar la acesta participă un grup restrâns de persoane.Este regretabil acest lucru, deoarece şi în astfel de situaţii trebuie să participe şi comunitatea dacă doresc sau alte firme, persoane cu experienţă în domeniu.

Programul de ziua pompierilor la Timişoara a început cu   o slujbă religioasă în fața Catedralei Mitropolitane, a urmat un ceremonial militar, finalizat cu defilarea forțelor și mijloacelor aflate în dotarea I.S.U.. Banat.
ziua-pompierlor la timisoara

După-amiaza zilei de 13 septembrie a fost dedicată organizării unui punct de informare preventivă mobil și a unei expoziții cu tehnica de intervenție în Piața Libertății, unde a fost programată desfășurarea unui exercițiu demonstrativ de descarcerare.

Ziua Pompierilor din România se sărbătoreşte  anual, pe data de 13 septembrie a fost Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848. Legal, oficializarea ei s-a produs începând cu anul 1953.

 

 

 

Ziua Pompierilor la Sannicolau Mare

Ziua Pompierilor la Lugoj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Information

This entry was posted on 17 Septembrie 2016 by in Galerie Foto și vidio, I.S.U. Timis, Pompier and tagged , , .

Navigare

%d blogeri au apreciat asta: