POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Ziua Protectiei Civile la Timisoara

Din păcate cei de la I.S.U. Timiş nu a   postat pe site-ul  instituţíei  programul dedicat ,,Zilei Protecţiei Civile”  cum se făcea  în alţi ani, fapt pentru care prezentăm o parte din activităţi:

1.Prelucrări de ordine şi mesajul celor din conducere de la eşalonul superior  respectiv la nivelul jud. Timiş cu ocazia Zilei Protecţiei Civile din Romania (poze)
Ziua Protectiei Civile la Timisoara 2016 7

2. Activităţi demonstrative

 Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, în colaborare cu  Serviciul voluntar SALVO din cadrul Primăriei Mun. Timișoara și A.SV. Resque Timiș a desfășurat un exercițiu demonstrativ pe râul Bega.
Ziua Protectiei Civile la TimisoaraZiua Protectiei Civile la Timisoara

 

 

 

 

În urma neadaptării vitezei la condițiile meteo, un cetățean a pierdut controlul autovehiculului ajungând în râul Bega. Pompierii militari au fost alertați, la fața locului deplasându-se o autospecială pentru descarcerare , o ambulanță pentru transport personal și victime multiple și un echipaj de scafandrii. În sprijin a fost solicitat serviciul SALVO. S-a acționat cu 2 scafandrii din cadrul I.S.U. și 2 din din cadrul SALVO pentru evacuarea victimei din autoturism, aceasta fiind transportată la mal cu ajutorul unui sistem de tip tirolian fiind predată serviciului medical pentru acordarea măsurilor de prim-ajutor și transportul la spital.

.Ziua Protectiei Civile la Timisoara
În continuare s-a acționat pentru extragerea autovehiculului, în care s-a depistat un recipient cu o substanță posibil toxică. În acest moment a fost alertat echipajul CBRN de la I.S.U. Timis. Ajunși la fața locului aceștia au izolat zona și au constatat că nu este nici un pericol pentru populație și mediu.
La fața locului a fost și personal din cadrul Inspecției de Prevenire cu un punct de informare preventivă.
Exercițiul s-a finalizat cu o defilare a ambarcațiunilor din cadrul I.S.U. Timiș și SALVO.

3.Concurs de desene pe linie de protecţie civilă organizat de  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Jud. Timis.

 

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

informatie

Această înregistrare a fost postată la 27 februarie 2016 de în Galerie Foto și vidio, I.S.U. Timis, Protecție civilă, Salvo şi etichetată , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: