POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Lista cluburilor PERICOL PUBLIC in caz de incendiu, la Timisoara!

Prima LISTA a cluburilor si restaurantelor PERICOL PUBLIC, in caz de incendiu, la Timisoara! Nu au autorizatii, anunta I.S.U. Banat al jud. Timiş

Reprezentantii ISU Banat au dezvaluit care sunt cluburile, discotecile ori restaurantele si alte unitati de alimentatie publica din Timisoara ce nu functioneaza legal si in care o tragedie precum cea de la Colectiv s-ar putea repeta.

Seful I.S.U. Banat Lucian Mihoc precizeaza ca pana acum amenzile nu erau mari pentru unitatile gasite in neregula, insa de acum incolo acestea se vor inaspri. Pentru patronii de cluburi si discoteci vin vremuri grele.
 cluburilor si restaurantelor PERICOL PUBLIC, in caz de incendiu, la Timisoara! Pana acum se functiona pe o lege mai veche care prevedea o amenda maxima de 5.000 de lei cu posibilitatea platii, in 48 de ore, la jumatate din valoarea acesteia. De multe ori, patronii cand aflau cat e valoarea amenzii achitau pe loc suma de 2.500 de lei. Acesta este si motivul pentru care nicion club nu a fost inchis din cauza neregulilor. Acum, dupa tragedia din Bucuresti, de la Clubul Colectiv, a fost emisa o noua Hotarare de Guvern care prevede o amenda maxima de 50.000 de lei si ca masura complementara oprirea activitatii. Daca patronii localurilor nu se vor conforma, se poate da o amenda de 100.000 de lei”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Lucian Mihoc, seful I.S.U. Banat al Jud. Timiş.

Mihoc a mai spus ca au fost identificate 3.000 de firme care vor fi controlate in perioada imediat urmatoare de catre reprezentantii I.S.U., dar si 54 de cluburi din intre judetul. Se va face tot posibilul ca toate acestea sa fie verificate pana la finalul anului.

Avem 18 oameni care lucreaza, pe teren, la activitati de desfasurare a activitatii cluburilor, discotecilor, unitatilor de alimentatie publica si altor localuri. Pe langa aceste controale, cei 18 angajati mai emit avize si fac activitati de preventie in scoli”, a mai declarat Mihoc pentru opiniatimisoarei.ro.

Deficientele descoperite in controalele de pana acum ale pompierilor in Timisoara, pe linie de incendii:

1. Exploatarea unor instalatii utilitare in mod necorespunzator si cu improvizatii (electrice, de incalzire si de stingere a incendiilor);
2. Neintocmirea sau intocmirea incompleta a documentelor privind activitatea de aparare impotriva incendiilor, inclusiv a pregatirii personalului de pe locul de munca privind normele de prevenire
și stingere a incendiilor;
3. Lipsa autorizatiilor de securitate la incediu;
4. Ingustarea cailor de acces cu diferite piese de mobilier, deficiente care au fost in general solutionate pe timpul controlului.
5. Functionarea defectuoasa a iluminatului de siguranta.

Prima LISTA cu unitatile care pot fi inchise pentru ca nu au autorizatie, potrivit I.S.U. Banat.

Bunker, str. Emanuil Ungureanu 15
Taine, str George Cosbuc
Prozax, str Nicolae Paulescu 3
Club King, str. Daliei 1 B, Complexul Studentesc Timisoara
Illinois, str Aurelianus 10, Complexul Studentesc Timisoara
Amelayat, Aleea Studentilor 26, Complexul Studentesc Timisoara
Abis Sound, Splaiul Nicolae Titulescu 3-5

Reprezentantii ISU Banat anunta ca vor reveni cu o noua lista, mai completa, dupa ce vor face noi verificari in arhive, intrucat, spun ei, vor trebui sa caute documente chiar si mai vechi de 10 ani.

Pentru lunile noiembrie – decembrie, reprezentantii ISU Banat urmeaza sa controleze printre altele, urmatoarele: unitati: Heaven, Fratelli, Club Taine, Bunker Club, Halele Fructus, No Name, Club D’Arc, Club Maximus, Molly Malone’s, Club Ibiza, Club Atmosphere, Club EveryTime, Epic Society, Club 30, Club Lemon, urmand sa fie de asemenea verificate toate cluburile, barurile si unitati de alimentatie publica din punct de vedere al securitatii la incendiu.

Sursa: Opinia Timisoarei, http://www.opiniatimisoarei.ro/prima-lista-a-cluburilor-si-restaurantelor-pericol-public-in-caz-de-incendiu-la-timisoara-nu-au-autorizatii-anunta-isu-banat/03/11/2015

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 15 Noiembrie 2015 de în I.S.U. Timis, Prevenire şi etichetată , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: