POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Ziua Rezervistului Militar

Cu prilejul Zilei Rezervistului Militar, vineri, 30 mai 2014, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,BANAT” al județului Timiș a organizat, la sediul instituției, o întâlnire cu colegii pompieri trecuți în rezervă cu drept de pensie.

La eveniment au fost invitați toți veteranii armei pompieri din județul Timiș, ofițeri, maștrii militari și subofițeri, care au răspuns cu bucurie și au revenit pentru o zi în unitatea în care și-au desfășurat activitatea ani de-a rândul. Cu această ocazie le-a fost prezentat parcul auto și noile achiziții în materie de echipamente și utilaje, obținute prin fonduri europene. Pompierii rezerviști au apreciat tehnica avansată de care dispune I.S.U. Timiș în prezent și au remarcat modul în care aceasta vine deopotrivă în sprijinul cetățenilor, cât și facilitează munca pompierilor de astăzi.

În cadrul evenimentului, domnul maior ing. Lucian – Vasile MIHOC, actualul inspector șef al I.S.U. Timiș, a ținut să mulțumească invitaților pentru prezență și a acordat diplome de onoare celor care i-au fost predecesori în cadrul armei pompieri.

Întâlnirea a fost un bun prilej de revedere a foștilor colegi, de depănare a amintirilor, de retrăire a unor momente dificile, peste care însă au trecut cu succes și care i-a unit pe viață, momente frumoase, în care toți făceau parte din marea familie a pompierilor militari.

Sărbătorită anual în România, în data de 31 mai, Ziua Rezervistului Militar reprezintă unul din momentele de sărbătoare ale Armatei Române, prilej cu care sunt sărbătoriţi toţi cei care au îmbrăcat haina militară și au jurat să-şi apere ţara chiar cu preţul vieţii. Această zi este înscrisă în prezent în capitolul „Sărbători militare” al Calendarului Tradiţiilor Militare, periodic de istorie şi cultură militară editat de Statul Major General al Armatei României. La nivelul județului Timiș, în acest an, s-a organizat pentru prima dată un eveniment în cinstea cadrelor militare aflate în rezervă.

Reclame

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 23 iunie 2014 de în Pompierii romani şi etichetată , , , .
%d blogeri au apreciat asta: