POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Bilanţul activităţii I.S.U. Timiş pentru anul 2013

 

În date de 27.01.2014, Sala de Consiliu a Instituţiei Prefectului – Judeţul Timiş  a avut  loc şedinţa de evaluare a activităţii desfăşurate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  ,,BANAT” al judeţului Timiş pe parcursul anului 2013.

Acest eveniment s-a desfăşura sub coordonarea prefectului judeţului Timiş, domnul Eugen DOGARIU, cu participarea cadrelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,BANAT” al judeţului Timiş şi a reprezentanţilor autorităţilor publice locale.

În anul 2013 numărul intervenţiilor la care au fost solicitaţi pompierii timişeni a crescut, în medie, cu 16% faţă de numărul intervenţiilor din 2012, fiind înregistrate peste 4.300 apeluri de urgenţă pe numărul unic 112.

12.900 intervenţii (35 intervenţii/zi), din care 425 incendii, 302 intervenţii la dezastre (44 asanări, 39 inundaţii, 2 accidente cu implicare produse periculoase, 27 asigurare conducte gaz fisurate, 188 misiuni de asigurări a măsurilor PSI şi asistenţă medicală la evenimente publice), 51 intervenţii pentru protecţia mediului, 354 incendii vegetaţie uscată şi mirişti, 21 intervenţii pentru salvări de animale, 152 alte intervenţii şi 11.595 intervenţii SMURD.

Aşa arată situaţia operativă a  Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat al Jud. Timiș pentru anul trecut.

Dinamica intervenţiilor la care au fost solicitate structurile profesioniste, reflectă creşterea
numărului de intervenţii, în medie, cu 16%. Cu toate acestea numai intervenţiile SMURD au
cunoscut o creştere procentuală, în timp ce intervenţiile la incendii au fost în scădere faţă de anul 2012.
Factorii ce au determinat scăderea numărului de incendii sunt, pe de o parte, temperaturile scăzute şi nivelul crescut de precipitaţii din anul 2013, pe de altă parte munca de prevenire depusă de cadrele I.S.U. Banat al Jud. Timiş în cadrul controalelor efectuate. Cu toate acestea, principalele cauze care determină incendii la gospodăriile cetăţeneşti şi la operatorii economici din judeţul Timiş rămân instalaţiile electrice defecte sau cu improvizaţii, acţiunea intenţionată, fumatul în locuri necorespunzătoare, respectiv coşuri de fum defecte sau necurăţate.
În ceea ce priveşte urgenţele medicale, în anul 2013 echipajele SMURD au intervenit la peste
580 accidente rutiere şi feroviare, acordând asistenţă unui număr de 708 persoane (638 adulţi şi 70 copii), dintre acestea, 100 fiind încarcerate la sosirea echipajelor.
.

În paralel cu situaţia operativă, au fost desfăşurate peste 2000 de controale de prevenire şi s-a desfăşurat o activitate intensă de educaţie preventivă la nivelul instituţiilor de învătământ, al primăriilor şi al operatorilor economici.
În ceea ce priveşte tehnica de intervenţie a unităţii, în anul 2013, prin grija Consiliului Județean Timiș, au intrat în dotarea inspectoratului o autospecială de intervenţie la accidente colective şi pentru salvări urbane, o autoşenilată pentru intervenţii în medii izolate, precum și patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate mărită (5000 l).
Pentru anul 2014, printre obiectivele I.S.U. Timiş se află şi amenajarea unui poligon de pregătire a personalului în domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor și descarcerare, precum şi achiziționarea cu sprijinul municipiului Timișoara, a unei autospeciale de intervenție la înălțime de 42 metri.

I.S.U. Timiş salvează viaţa, proprietatea şi mediul!

Sursa: Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al Jud. Timiș – 27.01.2004

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 2 Februarie 2014 de în Pompierii romani şi etichetată , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: