POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Raed Arafat, numit șef al unui departament special de la MAI

Departamentul de intervenţii în situaţii de urgenţă, care va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne, va fi condus de către secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, a anunţat premierul Victor Ponta. La Digi24 vicepremierul Liviu Dragnea a explicat de ce secretarul de stat Raed Arafat este luat de la Ministerul Sănătății și transferat la Ministerul de Interne.

Departamentul va avea în coordonare Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie, dar şi coordonarea operativă a ceea ce înseamnă ambulanţe, unităţile de primiri-urgenţe. Departamentul va fi sub conducerea unui secretar de stat şi, evident, astăzi cred că cel mai potrivit este domnul Arafat, pe care îl voi şi numi astăzi în funcţie”, a spus Victor Ponta în ședința de guvern.

Marţi seara, premierul a declarat că Guvernul va înfiinţa, în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, un Departament de intervenţii la situaţii de urgenţă, care va funcţiona în cadrul Ministerului de Interne, dar va avea atribuţii legale de coordonare a unor forţe şi din alte ministere. „Ca să nu mai pierdem timp şi energie cu prea multe lucruri birocratice”, a motivat Victor Ponta, prezent, marţi seara, la Ministerul de Interne.

Premierul a anunţat, săptămâna trecută, că Guvernul va modifica actualul sistem de coordonare a instituţiilor în situaţii de urgenţă şi va avea două comitete de intervenţie, respectiv unul pentru intemperii, coordonat de ministrul Administraţiei Publice, şi unul pentru cazuri de urgenţă, condus de vicepremierul pentru Siguranţă Naţională, reamintește Mediafax.

De ce e nevoie de Raed Arafat la Interne?

Vicepremierul Liviu Dragnea a comentat la Digi24 numirea lui Raed Arafat la Interne. El a arătat că e nevoie în primul rând să se restructureze sistemul. „Se strâng într-un singur departament și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Aviație, coordonarea SMURD și a celor de primire-urgență din țară. (…) Cel care are cea mai mare experință e doctorul Arafat, cu care vom lucra foarte bine”, a spus Liviu Dragnea..

Sursa: Digi 24, 29.01.2004

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Raed+Arafat+numit+sef+al+unui+departament+special+de+la+MAI

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 30 Ianuarie 2014 de în Situație de urgență şi etichetată , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: