POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Pompierii din Timis au amfibie cu șenile pentru a intervenii în zone accidentate

Pompierii din Timis au fost dotați cu amfibie cu șenile pentru a intervenii în zone accidentate sau la inundații

Zăpada si gheața, noroi sau alunecări de teren, inundații sau pante inclinate – nu vor mai prezenta un risc de acces pentru pompierii militari. Un vehicul amfibie a fost dotat  parcul auto al I.S.U. Banat al Jud. Timiș.

Vehiculul se numește Argo 8×8 750 HDI, iar cu ajutorul lui pot fi salvate persoane aflate în medii izolate și condiții dificile de acces.

Deoarece acest vehicul amfibie este prevazut cu senile pentru zapada si gheata; dispune de cuplarea la toate cele 8 roti, conferindu-i putere marita la deplasarea pe teren accidentat sau pe noroi si nu in ultimul rand, prin atasarea unui motor de 9.9 CP si indepartarea senilelor, amfibia se poate deplasa cu usurinta prin apa.

Acest vehicul de teren pe 8 roti este echipat cu motor de 748cc si se caracterizeaza printr-o excelenta economie de carburant (doar 3 l/ora), pornire de incredere la temperaturi scazute si performante constante la mare altitudine. Vehiculul este prevazut cu perete anti-foc si pardoseala usor de deschis. Are o capacitate de transport de 4 locuri si o targa de transport vicitme.

Pompierii timișeni vor avea astfel posibilitatea de a interveni în locuri izolate, cu arie de acces limitata, in care autospecialele din dotarea pompierilor din Timiș nu puteau sa pătrundă sau riscau sa se împotmoleascâ.

Autosenilata, in valoare de 165.416 lei, a fost achizitionata cu sprijinul Consiliului Judetean Timis si data in folosinta pompierilor militari incepand cu luna noiembrie 2013.

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 7 Noiembrie 2013 de în Pompier, Pompier profesionist, Tehnică şi etichetată , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: