POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Colonel dr. Ion Burlui a câștigat concursul pentru funcția de inspector general al I.G.S.U.

Colonelul dr. Ion Burlui a fost numit prin Decizia nr.248, publicată pe 18 iunie a.c. – în Monitorul Oficial nr. 363, Partea I, la conducerea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență. Ion Burlui a fost șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” a județului Suceava în perioada decembrie 2009 – iunie 2013. El a câştigat marți, 1 octombrie, concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență care s-a desfășurat la Ministerul Afacerilor și Internelor.

Concursul i-a dat ocazia colonelului dr. Ion Burlui să convingă, o dată în plus, că este cel mai potrivit comandant pentru pompierii români și că deține pregătirea și cunoștințele necesare pentru a coordona cu succes Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Inspectorul general a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri Activi Bucureşti (arma pompieri), a urmat cursurile Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti dar și studii postuniversitare, în cadrul aceleiaşi instituţii de învăţământ superior, obținând, în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, titlul de doctor. Din 1987, Ion Burlui a fost până în 1992 locţiitor comandat de companie în Suceava, iar mai apoi, comandant de companie. Ulterior, urcând cutezător alte trepte profesionale, a ajuns şef birou asigurare tehnică materială şi financiară, adjunct al comandantului pentru logistică, şef Serviciu Logistică, prim-adjunct al inspectorului-şef, iar din data de 8 decembrie 2009 inspector-șef al ISU Suceava.

Ion Burlui s-a remarcat în primul rând prin faptul că a luat parte activ alături de subordonaţii săi suceveni la cele mai grele misiuni cu care aceștia s-au confruntat. Spiritul neobosit de pompier, gata să intervină oricând pentru rezolvarea unei situații de urgență, nu l-a părăsit nici după venirea sa la București. Dimpotrivă! În cele mai dificile momente, a fost alături de oamenii săi, indiferent de colțul de țară unde se petrecea vreo nenorocire. Amintim aici doar incendiile de pădure de pe Vârful Toroioaga și gravele inundații din județul Galați.

Reclame

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 3 octombrie 2013 de în Pompier, Pompier profesionist şi etichetată , , , .
%d blogeri au apreciat asta: