POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Voluntari intr-o lupta impotriva cancerului mamar

OncoHelp demarează o strângere de fonduri pentru cumpărarea unui mamograf. Dă și tu o mână de ajutor în lupta cu cancerul la sân!

TIMIȘOARA. 200.000 de euro. Aceasta este suma necesară pentru achiziționarea unui mamograf performant de către Asociația OncoHelp. Aparatul este extrem de necesar în lupa cu prevenția și depistarea în fază incipientă a cancerului la sân, o maladie cruntă care afectează anual una din opt femei.

Strângerea de fonduri este o campanie a întregii comunități pentru că în clipa în care femeia se îmbolnăvește suferă familia, rudele, are de pierdut angajatorul, a declarat Smaranda Marcu, voluntar, care miercuri a luat parte la lansarea campaniei Help 25, destinată conștientizării și informării cu privire la cancerul la sân. Campania are ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală și strângerea de fonduri necesare pentru cumpărarea unui mamograf.

Medicii de la OncoHelp atrag atenția că deși sunt femei care observă că au noduli la sâni nu se prezintă de urgență la medic de cele mai multe ori de rușine cu toate că acest tip de cancer este cel mai frecvent în rândul femeilor. Potrivit specialiștilor, supraviețuirea la cinci ani în cazul cancerului la sân depistat în fază incipientă este de peste 95%.

OncoHelp își propune să pună bazele unui program de prevenție, care va dura 25 de luni.

Anghelina Glisici povestește că a fost diagnosticată în anul 2004 cu cancer la sân, iar în două săptămâni a și fost operată.

Aflarea diagnosticului de cancer lasă urme foarte adânci. Alături mi-au fost familia și prietenii, care m-au ajutat când am căzut. Depistat la timp, cancerul la sân poate fi oprit din evoluție, a spus Anghelian Glisici, coordona-toare a Grupului de Suport Violeta a Persoanelor Diagnosticate cu Cancer la Sân al Asociației OncoHelp.

.În cele 25 de luni, cât va dura campania, OncoHelp va oferi 5.000 de mamografii gratuite, ale căror rezultate vor ajunge într-o bază de date ce va fi folosită la statistici deoarece nu avem așa ceva în moemntul de față.

Potrivit lui Mihai Șuta, coordonator al Campaniei Help25, orice femeie care face o mamografie la OncoHelp și plătește 25 de euro asigură încă un astfel de control pentru o femeie fără posibilități materiale.

În țara noastră, anual se descoperă aproape 8.000 de noi cazuri de cancer la sân, majoritatea în fază avansată. Mortalitatea este de 3.100 de decesuri pe an.

Din păcate, spun cei de la OncoHelp, în țara noastră femeile cu cancer la sân sunt marginalizate sau chiar concediate de la locul de muncă. Ca să putem schimba măcar un pica situația, haideți să facem donații pentru achiziția acelui mamograf atât de necesar, între 1 octombrie și 30 noiembrie, în contul Asociației OncoHelp, o asociație non-profit înființată la Timișoara în urmă cu opt ani. Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.help25.org.

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 26 Septembrie 2013 de în Sănătate şi etichetată , , , .
%d blogeri au apreciat asta: