POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Zile de foc pentru pompierii cărășeni

Sursa: I.G.S.U. – 05.08.2013

Forţele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Caraş-Severin acţionează pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit joi, 1 august, a.c. în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei din judeţul Caraş-Severin.

Din cauza zonei greu accesibile, cu teren accidentat şi pante abrupte, cei peste 240 pompieri militari angrenaţi acţionează manual cu lopeţi, topoare, pliciuri şi bidoane cu apă. Eforturilor concertate al echipajelor de intervenţie sunt susţinute şi de angajaţi ai Direcţiei Silvice Caraş-Severin, respectiv ai jandarmeriei locale.

.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de stingere Ministerul Afacerilor Interne a dispus, la solicitarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, trimiterea în zona de manifestare a două elicoptere aparţinând Inspectoratului General al Aviaţiei, echipate cu dispozitive speciale de stingere – Bambi-Bucket.

Totodată sâmbătă, 03.08.2013 Inspectorul General al IGSU colonel dr. Ion BURLUI s-a deplasat la faţa locului pentru stabilirea strategiilor de optimizare a misiunii de lichidare a incendiului şi a dispus măsuri de suplimentare a forţelor cu echipaje din cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă din judeţele Dolj, Gorj şi Mehedinţi.

[Imagine: 646x404_jpg1.jpg]

Scris:Mirel Opris

Reclame

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 7 august 2013 de în Pompier, Pompier profesionist, Stingerea incendiilor şi etichetată , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: