POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Americanii comemorează evenimentele din 11 septembrie 2001

1.Sursa: HotNews.ro din 11.09.2012 – Americanii comemoreaza 11 ani de la evenimentele din 11 septembrie

http://www.hotnews.ro/stiri-international-13201068-video-americanii-comemoreaza-11-ani-atentatele-11-septembrie-intr-relativa-sobrietate.htm

 Americanii comemoreaza marti 11 ani de la evenimentele din 11 septembrie 2001 asupra Turnurilor Gemene din New York, in care si-au pierdut viata aproape 3.000 de oameni, intr-o relativa sobrietate care reflecta o forma de impacare vizavi de aceasta tragedie, noteaza AFP. Atentatele, considerate cele mai sangeroase din istorie, despre care multi spun ca au schimbat lumea, au fost comise de 19 teroristi din reteaua al-Qaeda, care au deturnat patru avioane, lovind turnurile World Trade Center din New York si cladirea Pentagonului, situata in apropiere de Washington.

Principala ceremonie este prevazuta la Ground Zero, fostul amplasament al World Trade Center. Ca in fiecare an, aici vor fi citite numele celor 2.978 de morti, dintre care 2.749 la New York si 229 la Shanksville, Pennsylvania.
inchide
Mai multe minute de reculegere vor marca momentele in care cele doua avioane de linie au lovit turnurile si ora la care acestea s-au prabusit. Anul acesta insa, nici primarul NY Michael Bloomberg nici alta personalitate politica nu va lua cuvantul, cum s-a intamplat anul trecut, cand s-au comemorat 10 ani de la tragedie.

Presedintele american Barack Obama si sotia sa se vor reculege in tacere in fata Casei Albe, apoi vor vizita memorialul de la Pentagon. Vicepresedintele Joe Biden va merge la Shanksville, locul unde s-a prabusit zborul 93 al United Airlines, ai carui pasageri s-au impotrivit piratilor aerului.

Luni, secretarul american al Apararii Leon Panetta a indemnat sa nu fie uitati soldatii americani „care lupta si mor” in Afganistan. „Ma rog ca atunci cand ne amintim de 11 septembrie, sa ne gandim si la sacrificiile indurate de cei care se lupta si care au murit pentru ca astfel de evenimente sa nu se mai intample. Regret ca prea adesea nu ne exprimam consideratia si atentia pentru cei care lupta si mor pentru aceasta tara. Pierdem inca oameni buni in luptele din Afganistan.”

Cei circa 70.000 de pompieri si politisti care au oferit ajutor imediat dupa atacuri, precum si supravietuitorii, vor avea dreptul la monitorizare si tratament gratuite, pentru circa 50 de forme de cancer, a anuntat luni Institutul national pentru siguranta si sanatate ocupationala, potrivit Reuters.

2.Memorial și Muzeu în memoria victimelor și pompierilor, mai mute informații pe linkul de mai jos http://www.911memorial.org/

Ground Zero aniversare 2011

.

.

Un tribut adus celor 343 de pompieri FDNY aceștia și-au dat viața încercând să salveze pe alții. Fie ca Dumnezeu să-i binecuvânteze.

3.Ground Zero – New-York, 09.09.2001

a.Enciclopedia Wikipedia   http://ro.wikipedia.org/wiki/Atentatele_din_11_septembrie_2001

b.World Trade Center Documentar

.watch?v=PjQFA7COMsU&feature=related

b1.

b2.Un tribut pentru bărbați și femei care își riscă viața lor de zi cu zi pentru salvarea noastră .

c.  Ground Zero – New-York – 09.09.2001. Sursa: Lou Angeli 

c1. 9 Septembrie 2001: Ground Zero despre răspundere (2012) 

La cateva minute de la World Trade Center colaps pe 9.11.2001, personalul de urgență și voluntari din întreaga națiune au răspuns la apelul din New York pentru ajutor în ceea ce este considerat de mulți ca fiind cea mai mare misiune de salvare vreodată. Când totul ar fi în totalitate căzut în afară, aceste persoane remarcabile dezvăluit lumii adevăratul sens al American Spirit. Un film de Lou Angeli – Narat de Kathleen Turner

Film  .watch?v=8POCF37G2hE&feature=player_embedded

c2.Poze

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151027334021437.425957.679891436&type=3

.

3. World Trade Center 9/11- Sacrificiul continuă… Mulţi dintre pompierii care au fost la intervenție s-au îmbolnăvit, au cancer.

Pompierii care au luptat cu incendiul de la World Trade Center şi cei care s-au zbătut căutând victimele printre dărâmături, prezintă un risc de cancer cu 19% mai mare decât colegii lor care nu au participat la aceasta misiune, arată un studiu publicat recent în jurnalul medical The Lancet.
[Imagine: wtc_firefighters.jpg]

Citat:Studiul, citat de The Telegraph, este primul care analizează incidenţa cancerului în rândul tuturor pompierilor expuşi la praful şi fumul rezultate în urma atacurilor de la 11 septembrie,. Analiştii apreciază că documentul ar putea fi un punct de pornire pentru acordararea unor ajutoare de sănătate pompierilor care, la aproape un deceniu de la atentat, suferă de cancer.
Dr. David Prezant, angajat al Departamentului de Pompieri din oraşul New York şi autor al studiului subliniază că documentul este o dovadă „clară că expunerea pompierilor la momentul World Trade Center a dus la o creştere a incidenţei cancerului”.
Cercetarea nu a depistat o creştere a incidenţei cancerului de plămâni, care se instalează în ani de zile, însă autorul spune că scopul studiului nu a fost acela de a viza un anumit tip de cancer, ci de a afla incidenţa generală a bolii, în primii şapte ani de după atentat.
În acest scop, au fost făcute mai multe ajustări, pentru a putea exclude informaţii care ar fi putut deforma rezultatele. Studiul a exclus, de exemplu, 576 de pompieri care aveau peste 60 de ani la data intervenţiei, deoarece calcularea lor ar fi destabilizat statistica. Datele au exclus de asemenea informaţii prvind 32 femei, 13 pompieri de origine asiatică şi 8 amerindieni. Cercetătorii au exclus din calcule şi 85 de bărbaţi care fuseseră diagnosticaţi anteriori cu cancer. În total au fost investigaţi aprximativ 10.000 de pompieri.
După aceste ajustări, studiul a concluzionat că există o „creştere a tuturor cancerelor,” spune Prezant.
Potrivit medicului James Melius de la Fondul pentru Sănătate al statului New York, studiul este suficient pentru a sprijini adăugarea cancerului pe lista bolilor pompierilor de la 9/11, al căror tratament este sponsorizat prin fonduri de stat.
Medicul a adăugat că ar fi nedrept să se aştepte până la realizarea unor noi studii, fiindcă trecerea timpului ar periclita sănătatea celor care au riscat ca să răspundă crizei de la World Trade Center.
Pompierilor, dar şi celorlalte persoane care au fost expuse la noxele generate de atacuri, dar care nu au dezvoltat încă vreun cancer, Prezant le recomandă să adopte un stil de viaţă sănătos, pentru a reduce riscul apariţieibolii. El a sfătuit oamenii să renunţe la fumat, să limiteze consumul de alcool, să facă sport regulat şi să îşi menţină o greutate sănătoasă.

3.Medalie care se dă pompierilor care a lucrat 20 ani și au ieșit la pensie.

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 10 Septembrie 2012 de în Eroi şi etichetată , .
%d blogeri au apreciat asta: