U.E. Protecţia civilă instrument financiar

1.http://pompieriipreg.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=98&action=edit&message=6&postpost=v2

2.U.E. Protecţia civilă instrument financiar

Punct Mobil de Comanda la ISUJ Timis pentru regiunea de vest

Sursa –http://www.opiniatimisoarei.ro/centru-mobil-de-comanda-prin-satelit-si-3-ambulante-noi-de-milioane-de-euro-au-ajuns-la-timisoara-la-isu-bana

Situaţiile de urgenţă se vor rezolva mai rapid în Regiunea Vest

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (ADIVEST), înfiinţată prin asocierea judeţelor Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş din Regiunea Vest, a semnat în luna martie 2010 contractul de finanţare pentru proiectul “Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în Regiunea 5 Vest”.
Proiectul beneficiază de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa 3 “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, DMI 3.3 “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”.
Valoarea totală a proiectului este de 49 de milioane de lei, din care 40 de milioane de lei reprezintă valoarea finanţării nerambursale. Scopul proiectului este îmbunătăţirea capacităţii de răspuns a instituţiilor abilitate în situaţii de urgenţă şi creşterea gradului de siguranţă a populaţiei, dezvoltarea bazei operaţionale regionale şi îmbunătăţirea bazelor judeţene existente prin dotarea acestora cu echipamente specializate pentru situaţii de urgenţă.
În urma implementării, numărul unităţilor mobile de intervenţie în situaţii de urgenţă la nivelul regiunii va creşte cu 41,12 la sută (de la 107 unităţi la 151 unităţi).
De asemenea, se preconizează o scădere a timpului mediu de răspuns al unităţilor mobile, atât în zonele rurale (de la 41 minute la 28 minute, adică o reducere de 30,7 la sută), cât şi în zonele urbane (de la 22 minute la 13 minute, adică o reducere de 40,9 la sută).
La sediul Consiliului Judeţean Timiş au fost predate şi recepţionate echipamentele achiziţionate până la această dată în cadrul proiectului, şi anume patru ambulanţe de prim-ajutor, cinci ambulanţe de reanimare, precum şi un centru mobil de comandă echipat şi dotat.

[Imagine: ambulante-14889.jpg]

.SURSA : http://www.renasterea.ro
Un număr de patru ambulanţe de prim ajutor, cinci ambulanţe de reanimare şi un centru mobil de comandă echipat şi dotat au sosit vineri la Timişoara, în cadrul unui proiect regional implementat de ADIVEST – Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenta, cu susţinerea judeţelor asociate ale Regiunii Vest.

Citat:

„E un lucru extraordinar de important pentru cele patru judeţe din vestul ţării. Ştiţi cu toţii ce am păţit în 2005, la inundaţii, când la un moment dat aveam nevoie de patru bărci şi cu greu le-am obţinut de la prieteni. Atunci am decis că e necesar să facem o dotare, cel puţin la nivelul judeţului Timiş, cu echipamente diferite. De atunci, la nivelul judeţului, am accesat două proiecte transfrontaliere cu ISU Banat şi acum, alături de cele trei judeţe din vest, beneficiem de acest proiect de aproape 10 milioane de euro. Azi se predau fizic aceste echipamente, urmând ca până la finalul anului viitor să fie încheiat acest proiect”, a punctat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenta (ADIVEST) s-a înfiinţat prin asocierea judeţelor Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş şi a semnat acest proiect în luna martie a anului trecut.
Fiecare dintre cele patru judeţe din proiect primeşte acum câte o ambulanţă de prim ajutor şi câte o ambulanţă de reanimare, cu excepţia Timişului, unde rămân două astfel de ambulanţe de reanimare. Şi Centrul mobil de comandă rămâne în Timiş. „Aceste echipamente acoperă integral necesarul pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, iar Centrul de comandă acoperă şi el integral necesitatea de coordonare şi conducere cu impact regional în situaţii de urgenta”, a precizat şeful ISU Banat, Mihai Benga.
Proiectul mai prevede achiziţionarea a 14 autospeciale pentru lucru cu spumă, două autospeciale de intervenţie la accidente colective pentru salvări urbane, patru autospeciale de cercetare NBCR, patru autospeciale pentru descarcerări grele şi 11 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă.
„Ce mai lipseşte este un elicopter”, au concluzionat cei prezenţi la întâlnirea de vineri. „Ambulanţele predate azi sunt ambulanţe dotate după ultima generaţie”, au spus specialiştii.

Centrul de comandă poate acţiona în vârf de munte sau în plin câmp

Imagine
Echipmanetul care a stârnit cel mai mult interesul celor prezenţi a fost Centru de comandă. „Prin acest centru se acoperă tot necesarul de comunicaţii şi coordonare în situaţia unor dezastre. Centrul are pupitre de 112 care pot prelua apeluri de urgenţă de oriunde, fie din câmp, fie din vârf de munte. Are două sisteme de supraveghere, o cameră video suspendată, care se poate ridica la 4 metri deasupra autospecialei, şi o cameră mobilă, wireless.

Imagine

………..
Azi la CJ Timis s-a efectuat receptia finala a punctului mobil de comanda al ISUJ Timis.
Centru Mobil de Comanda si Control

Suprastructura speciala:
Suprastructura este dotata cu doua incaperi: compartiment sedinte si compartiment operatori, construit pe un sasiu MAN
Descriere:
Punct centralizat de decizie, comanda si intercooperare intre Agentii;
Punct operare si dispecerizare locala pentru Sistemul 112, cu 4 operatori;
Asigurarea realizarii comunicatiilor intre resursele implicate in misiunea Punctului de Comanda;
Echipamente si sisteme:
Sistem electric trifazat cu generator electric benzina, cu posibilitatea alimentarii din exterior;
Sistem electric de 12 Volti si de 24 Volti;
Sistem de iluminare exterioara robotizat;
Iluminare interioara
Incalzire in stationare pe baza de motorina
Aer conditionat (incalzire, racire, ventilatie)
Calculatoare cu 3 monitoare fiecare pentru sistemul 112 – 4 bucati
Calculatoare cu monitor touchscreen pentru sistemul de comunicatii – 4 bucati
Retea LAN intre calculatoare
Conectare la sistemele terestre de date si voce
Sistem de sincronizare a timpului, autonom, prin GPS;
Statii radio UHF, VHF si TETRA;
Telefoane Satelit;
Sistem teleconferinta;
Sistem videoconferinta
Sistem supraveghere si inregistrare video;
Sistem receptie televiziune prin satelit;
Sistem de date si voce prin satelit VSAT
Monitor LCD cu tabla interactiva;
Multifunctionale alb-negru si color cu functii de Imprimanta, Copiator si FAX;
Statie meteo;
Frigider, cuptor cu microunde, cafetiera, chiuveta cu apa rece/calda;
Masa de conferinta cu 6 posturi;
Parasolar electric rabatabil;

si multe altele…

Imagine

Mai există un pupitru operator ce dă legătura pe orice sistem de telefonie existent”, a precizat Viorel Stancu, specialist ISU.La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă şi ai autorităţilor locale din toate cele patru judeţe care fac parte din proiect. Achiziţionarea echipamentelor are ca scop îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea 5 Vest.
Echipamentele au fost prezentate şi predate vineri, la prânz, la sediul Consiliului Judeţean Timiş.
Specialiştii afirmă că, în urma implementării acestui proiect, se va înregistra o scădere a timpului mediu de răspuns al unităţilor mobile în localităţile rurale de la 41 de minute la 28 de minute, iar în localităţile urbane de la 22 de minute la 13 minute. Proiectul beneficiază de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa 3 – Îmbunătăţirea dotării cu echipmanete a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenta.
Valoarea totală a proiectului este de 49.721.769,92 lei din care 40.178.039,93 lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile.

[Imagine: DSC_8868-copy-600x401.jpg]

SURSA : http://www.tion.ro

3.Banii europeni au transformat complet unitățile de pompierii din Timișoara 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat a prezentat timițorenilor noua tehnică de “luptă”, în cadrul ..Zilei Informării Preventive”.

Pompierii timișoreni au ieșit în Piața Victorie pentru o expoziție mai puțin obișnuită. De Ziua Informării Preventive, care se sărbătorește pe 13 martie, aceștia au prezentat în fața timișorenilor noul ,,echipament de luptă”, achiziționat în decurs de doi ani, din fonduri europene. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat se poate lăuda cu dotări la nivel occidental, putând interveni cu eficiență în cele mai delicate momente.

Vedeta „salonului” din fața operei a fost centrul de comandă și control pe patru roți a pompierilor. Autocamionul este dotat practic cu o veritabilă sală de conferință și de ședințe, din care nu lipsește absolut nimic, începând cu comunicațiile prin satelit, până la aparatură coputerizată de ultimă generație.

O altă mândrie a celor de la ISU Banat este Ambulanța SMURD pentru victime multiple. Autospeciala de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă este dotată precum un mini-spital, cu tot ce este nevoie pentru ca medicii să poată salva persoanele accidentate. Ambulanța este dotată până și cu o încăpere frigorifică pentru depozitarea de membre amputate.

Printre achiții se numără și autospeciale de stins incendii în zone greu accesibile, cum ar fi străzile înguste și aglomerate din cartierul Cetate. Micuțele mașini de pompieri pot interveni cu eficiență maximă în cazul unor incendii în Piața Unirii, Piața Libertății sau Piața Victoriei. Au fost prezentate și noile mașini de pompieri care sunt gata pentru a interveni la incendii.

Bugetul total al proiectului se apropie de 52 de milioane de lei, iar proiectul a fost implementat în perioada 2010-2012.

Cei de la ISU au prezentat și echipamentele celor de la Detașamentul Pirotehnic, cât și a scafandrilor. În Piața Victoriei au ieșit și cei de la SALVO, care au oferit informații despre prevenirea evenimentelor neplăcute.

ISU Banat și noile dotări

GALERIE FOTO – SURSA:http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/…34020.html

 

Mulțumesc pentru vizită.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.