POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Giroc

Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Giroc

  Primele informaţii despre Formaţia Civilă de Pompieri a comunei Giroc datează din 1970, când era condusă de domnul Urşica Petru.   Această formaţie avea în dotare o „Pompă manuală cu balansoare”, o Hipocisternă, tuburi de absorbţie tipB, iar pentru membrii formaţiei au fost confecţionate primele uniforme, conform actelor normative în vigoare la aceea dată. Organizarea activităţii de prevenire se realiza primăvara şi toamna era formată pe grupe pentru controlul  gospodăriilor cetăţeneşti care se făceau primăvara şi toamna.

Şef de formaţie – Avrămuţ Ioan

Ajutor de stingere – Gruiţă Roman

Ajutor de prevenire – Buibaş Vasile

Şef de grupă la pompă manuală I – Cincu Iosif

Şef de grupă la pompa manuală II – Avrămuţ Gheorghe

Şef de grupă salvare şi pază – Acea Petru

 Primele informaţii despre Formaţia Civilă de Pompieri a comunei Giroc datează din 1970, când era condusă de domnul Urşica Petru.   Această formaţie avea în dotare o „Pompă manuală cu balansoare”, o Hipocisternă, tuburi de absorbţie tipB, iar pentru membrii formaţiei au fost confecţionate primele uniforme, conform actelor normative în vigoare la aceea dată. Organizarea activităţii de prevenire se realiza primăvara şi toamna era formată pe grupe pentru controlul  gospodăriilor cetăţeneşti care se făceau primăvara şi toamna.

Şef de formaţie – Avrămuţ Ioan

Ajutor de stingere – Gruiţă Roman

Ajutor de prevenire – Buibaş Vasile

Şef de grupă la pompă manuală I – Cincu Iosif

Şef de grupă la pompa manuală II – Avrămuţ Gheorghe

Şef de grupă salvare şi pază – Acea Petru       

 Cu sprijinul Formaţiei   Civile de Pompieri, în perioada 1972-1985, la Şcoala din Giroc a funcţionat cercul „Prietenii pompierilor”, pregătit de domnul Avrămuţ Ion, care a obţinut rezultate remarcabile: 

– 1973 – locul I, faza judeţeană; – 1974 – locul I, faza judeţeană, locul V, faza naţională; – 1975 – locul I, faza judeţeană, locul II, faza naţională; – 1980 – locul I, faza judeţeană; – 1982 –  locul I, faza judeţeană; – 1984 – locul II, faza judeţeană; – 1985 – locul II, faza judeţeană;

http://www.giroc.ro/portal/timis/giroc/portal.nsf/All/C7DA79D2FFCDA70A4225795C003BD48F/$FILE/img-105085039.pdf

În anul 1982, pentru rezultatele deosebite obţinute de pompierii giroceni, comunei noastre i-a fost repartizată o maşină A.P.C.T. 8135-R, cu accesoriile aferente. În februarie 1998, la iniţiativa domnului primar Iosif-Ionel Toma, în conformitate cu Legea 212/1997, a fost reînfiinţat Serviciul Public de Pompieri Civili Giroc, iar ca şef al serviciului a fost desemnat dl. Crăiniceanu Dumitru. Pe parcursul anului 1998 s-a construit noua remiză de pompieri civili şi s-a reparat maşina de luptă A.P.C.T. – 35R. În anul 2000, are loc prima participare la faza judeţeană a Concursurilor Profesionale, finalizată cu ocuparea locului V.

În anul 2001, S.P.P.C. Giroc a participat la „Concursurile Profesionale” – faza judeţeană, câştigând locul I, ocazie cu care s-a primit şi „Drapelul de luptă”, cupe şi diplome.Tot în acest an, la faza interjudeţeană, S.P.P.C. Giroc a ocupat locul I, calificându-se astfel pentru faza naţională. În luna septembrie 2001, la faza naţională la Suceava, alături de alte 10 formaţii civile din ţară, S.P.P.C. Giroc se clasează pe locul VI.

În anul 2002 la faza judeţeană a Concursurilor profesionale, S.P.P.C. Giroc ocupă locul II. În anul 2005, conform Ordinului 718/2005 modificat şi completat cu O.M.A.I. 195/2007 Serviciul Public de Pompieri Civili se transformă în Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (S.V.S.U.). Pe parcursul anului 2005, membrii S.V.S.U. au participat la şedinţele de instruire lunară, însuşindu-şi tematica predată, au efectuat exerciţii practice cât şi controale în gospodăriile populaţiei. În luna iunie 2006, S.V.S.U. Giroc participă la faza judeţeană a Concursurilor Profesionale, desfăşurată după noul regulament şi obţin locul I.

În zilele de 6-7 iulie 2006, S.V.S.U. Giroc participă la faza interjudeţeană alături de 6 loturi din zona de vest a ţării şi se clasează pe locul I. În perioada 9-11 august 2006, la Oradea, S.V.S.U. Giroc participă la faza naţională a Concursurilor Profesionale, alături de 9 formaţii din ţară şi câştigă locul II, devenind vicecampioni naţionali.  

În iunie 2007, cu un lot întinerit, S.V.S.U. Giroc participă la faza judeţeană a concursurilor profesionale, clasându-se pe locul I. În perioada 2-5 iulie 2007, la Reşiţa, echipa giroceană, repetă performanţa ocupării locului I, la faza interjudeţeană, prin aceasta urmând a reprezenta zona de vest a ţării la faza naţională. Faza naţională a concursurilor profesionale s-a desfăşurat în perioada 15-17 august 2007, la Ploieşti, unde S.V.S.U. Giroc s-a clasat pe primul loc la toate cele trei probe din concurs, cucerind astfel titlul de Campioni Naţionali. Odată ajunşi în vârful piramidei au dorit să menţină această ştachetă sus şi în anul următor, 2008;  la faza judeţeană de la Jimbolia din 21.06.2008 precum şi la faza interjudeţeană de la Turnu-Severin din 09.11.2008, au participat “demonstrativ” obţinând locurile I La Gherla, judeţul Cluj, pe 06-08.08.2008 au obţinut cu excelenţă locul I şi au fost declaraţi şi pe 2008 ”Campioni Naţionali”, demonstrând astfel că timpii obţinuţi demonstrativ sunt net superiori faţă de cei ai echipelor participante chiar dacă au luptat cu loturi foarte bune şi puternice, o adversară de temut fiind chiar lotul gazdă a competiţiei, S.V.S.U. Gherla, care în confruntarea foarte dură a obţinut locul II – vicecampioni, la un punct diferenţă faţă de S.V.S.UGiroc;        

 Pentru rezultatele deosebite obţinute pe parcursul ultimilor doi ani, prin grija Consiliului Local al comunei Giroc, formaţia de pompieri a fost dotată cu o autospecială nouă, mai performantă, capabilă să facă faţă tuturor situaţiilor de luptă cu focul. Participarea şi rezultatele obţinute de S.V.S.U. Giroc la concursurile profesionale au fost posibile datorită sprijinului primit din partea Consiliului Local, personal a domnului primar Iosif-Ionel Toma şi din partea delegaţilor I.S.U. Banat al jud. Timiş. Activitatea S.V.S.U. al com.Giroc, în afară de antrenamente şi concursuri, poate fi evidenţiată prin intervenţiile la diferite situaţii de urgenţă apărute în comunitate şi prin exerciţiile desfăşurate împreună cu instituţiile de învăţământ din comună.

Film cu o parte din participanțiii la  la Etapa națională a concursurilor profesionale ale S.VS.U. și S.P.S.U.  în anul 2011.

=

În ultimii ani S.V.S.U. a obținut locul 1 și 2 la faza națională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Poză de grup  cu  col. ing. Eugen Vișan  adjunctul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, subprefectul jud. Timiș Zoltan Gheorghe Marossy , primarul comunei  Giroc d-nul Toma Ionel, inspectorul șef de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Banat al Jud. Timiș general de brigadă Benga Mihai, personalități naționale, județene, coordonator lot din partea I.S.U. Banat al Jud. Timiș Lt. col. ing. Opriș Mirel și lotul S.V.S.U. al com. Giroc împreună cu șeful acestora d-nul Dumitru Crăiniceanu.

La Etapa națională a concursurilor profesionale ale S.VS.U. și S.P.S.U. în anul 2010,  S.V.S.U. din com. Giroc a ocupat locul I, iar în anul 2011  a ocupat locul  II.

Anunțuri

3 comentarii la “Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Giroc

 1. Pingback: Istoric S.V.S.U. Timiș | POMPIERII VOLUNTARI

 2. POMPIERII TIMIȘOARA
  26 Martie 2012

  Capionii noștrii din com.Giroc.

 3. POMPIERII TIMIȘOARA
  23 Martie 2012

  Îmi place.

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 23 Martie 2012 de în Concursuri, Știri, Istoric, Pompierii Voluntari, Sport și cultură şi etichetată , , , , , , , , , , .
%d blogeri au apreciat asta: