POMPIERII TIMIȘOARA – ROMÂNIA

prevenire, cursuri, știri, pregătire, protecţíe civilă, situații de urgență

Ziua Protecției Civile din România

Ziua Protecției Civile din România

Comunicat I.G.S.U. – 27.02.2012

http://www.igsu.ro/documente/informare_publica/CP_27.02.2012_Ziua_Protectiei_Civile.pdf

Filme I.G.S.U.

http://www.youtube.com/watch?v=tGK2U3hELEI

http://www.youtube.com/watch?v=h8HlwvuVyvA&list=UURv2U0Ia5gJvhBDq9GTUN1w&index=1&feature=plcp

Lansare Blog Pompierii Timișoara – apariții în mass-media

-a.Ziarul Timpolis, ediția 14.03.2012

http://www.timpolis.ro/articol-dupa-model-american-pompierii-din-timisoara-si-au-facut-blog-22114.html

Premieră naţională

După model american, Pompierii din Timişoara şi-au făcut blog

Un blog al pompierilor din Timişoara a fost lansat de către Societatea de Protecţie la Foc Filiala Timiş. Ideea, o premieră naţională, este promovarea activităţilor de prevenire pentru creşterea eficienţei în domeniul protecţiei oamenilor şi bunurilor împotriva incendiilor şi în situaţiile de urgenţă.

„Era nevoie şi de un alt sistem de comunicare decât cel tipic militar”

O serie de aspecte care privesc ac­tivitatea în situaţii de urgenţă, informaţii despre modul de prevenire a incendiilor şi calamităţilor vor fi oferite cetăţenilor pe blogul Pompierii Timişoara, la adresa https://pompieriitm.wordpress.com/. Blogul a fost lansat, în premieră naţio­nală, în cadrul dezbaterii „Cutremurele bănăţene riscul seismic şi siguranţa fondului construit”, care a avut loc la finele săptămânii trecute la sediul Primăriei Timişoara.

Pe blog sunt prezentate informaţii referitoare la modul de prevenire şi ac­ţiune în situaţii de urgenţă (incendii, cu­tremure, inundaţii, alte dezastre), o ga­lerie foto de la intervenţii şi filme spe­cifice situaţiilor de urgenţă. De aseme­nea, se face o informare despre obliga­ţiile autorităţilor locale în domeniul situa­ţiilor de urgenţă şi sunt prezentate ma­teriale specifice activităţii de pregătire în domeniu – ştiri din presa locală şi na­ţională, linkuri către organizaţii profe­sionale în domeniu, din România şi alte ţări, în domeniul situaţiilor de urgenţă, cât şi spre pagina de Facebook Pompierii Timişoara şi contul de Twitter Pompierii Timişoara.

„Este foarte importantă prevenirea situaţiilor de urgenţă, care se poate rea­liza cu bani puţini. Ca noutate, materia­lele de pe blog pot fi accesate de oricine din ţară şi din lume, care este conectat la internet, indiferent de vârstă. Vin, astfel, în sprijinul primarilor, conducă­torilor de instituţii publice şi operatori economici, persoane cu atribuţiuni în domeniul situaţiilor de urgenţă, popu­laţie, membrii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, uni­tăţi de învăţământ, în vederea pregătirii online a acestora în domeniul respec­tiv”,spune lt. col. ing. Mirel Opriş, preşe­dintele S.P.F. Filiala Timiş A.S.­G.I.R.

Potrivit acestuia, ideea înfiinţării unui blog dedicat activităţii de prevenire desfăşurată de pompierii timişoreni a venit ca urmare a preluării unor mo­dele similare funcţionale în străinăta­te, prin care se face o educaţie a po­pu­laţiei în domeniul situaţiilor de urgen­ţă. „Ideea e de la americani. La noi era nevoie şi de un alt sistem de co­municare decât cel tipic militar. Din păcate, deseori, pompierii profesio­nişti sunt daţi la o parte, stau în um­bra altora care îşi asumă meritele. Nu ştie nimeni câtă muncă este în spate­le programelor de prevenire şi de aici vin aceste aplicaţii internaţionale pen­tru comunicare”, afirmă ofiţerul.

Preşedintele S.P.F. Filiala Timiş A.S.G.I.R. mai spune că, prin acest blog, se urmăreşte o redirecţionare a activităţii lucrătorilor din domeniul prevenirii spre o interfaţă mai largă, intens accesată. „Problema noastră e că, deşi suntem prezenţi, facem activităţi specifice şi împărţim plian­­te, nu comunicăm cu comunitatea. E nevoie de interacţiune, să facem cunoscută mai mult această acti­vitate. E nevoie de modele pentru promovarea voluntariatului în domeniul situaţiilor de urgenţă. Este un semnal pentru cei care vor să facă ceva pentru binele so­cietă­ţii”, mai spune Mirel Opriş.

S.P.F. este o asociaţie profesio­nală, neguvernamentală, apolitică, cu activitate voluntară, nonprofit, cu număr de membri nelimitat, con­stituită în cadrul A.S.G.I.R Filiala Timiş. Scopul societăţii este unirea eforturilor specialiştilor, militarilor şi civililor în vederea creşterii efi­cienţei activităţii în domeniul pro­tecţiei oamenilor şi bunurilor împo­triva incendiilor, cât şi la interven­ţii în caz de calamităţi.

b.Protv Timișoara , 22.02.2012.

De azi, oficial, pompierii timisoreni sunt si bloggeri.Ne servesc online informatii utile 

http://stirileprotv.ro/stiri/timis/de-azi-oficial-pompierii-timisoreni-sunt-si-bloggeri-ne-servesc-online-informatii-utile.html

Pompieri

Platforma online a pompierilor timisoreni a fost lansata astazi la Timisoara. Blogul pune la dispozitia cititorilor sfaturi in caz de pericol, legaturi utile sau alte informatii de ultima ora.

Autorii blogului spun ca acest concept de pagina web este o premiera in randul oamenilor focului din Romania, si ca vine in sprijinul tuturor persoanelor care vor sa fie informate cu privire la pericolele de zi cu zi, fie ca este vorba de incendii, inundatii, cutremure, inzapeziri sau altele. Blogul pompierilor timisoreni a fost lansat in cadrul dezbaterilor organizate astazi, la Primaria Timisoara, avand ca tema cutremurele banatene si riscul seismic.

Mai multe informații despre apariția în mass-media a Blogului Pompierii Timișoara

https://pompieriitm.wordpress.com/stingerea-incendiilor/

Anunțuri

Mulțumesc pentru vizită, lăsați un comentariu:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 12 Februarie 2012 de în Știri, Securitatea muncii, Sport și cultură.
%d blogeri au apreciat asta: