Bilanț inundații municipiul Timișoara

Bilanțul CODULUI PORTOCALIU la Timișoara. Vezi care au fost cele mai afectate zone ale municipiului

Grupa Operativă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a fost activată pentru gestionarea promptă şi eficienţă a inundaţiilor provocate de precipitaţiile abundente din municipiul Timişoara.

În urma avertizării hidrologice ,,cod portocaliu” la nivelul municipiului Timişoara şi a înregistrării de precipitaţii abundente care au depăşit 50 l/mp, în seara de 14.05.2014, la ora 23.10, la propunerea inspectorului şef al I.S.U. Timiş, maior ing. Lucian MIHOC şi dispoziţia prefectului judeţului Timiş, domnul Eugen DOGARIU, a fost activată Grupă Operativă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş (C.J.S.U. Timiş) – etapa I.

Inundatii in mai multe zone din Timisoara: o masina a ramas blocata la pasajul Popa SapcaGrupa Operativă este compusă din reprezentanţi ai structurilor M.A.I. din teritoriu şi monitorizează desfăşurarea activităţilor forţelor aflate pe teren. Acţiunile au fost coordonate de prefectul judeţului Timiş, domnul Eugen DOGARIU care s-a deplasat personal pe teren, în zonele mai grav afectate.

Peste 100 de pompieri de la I.S.U. Banat au acționat noaptea trecută în mun. Timișoara la inundații.

Pentru a interveni operativ, pompierii militari  din Timișoara şi au cerut sprijin cadrelor din turele libere şi colegilor de la Lugoj şi Buziaş. La ora 2.00 azi noapte, codul portocaliu de intemperii a fost schimbat cu cod galben, până azi la ora 18.00. În acest context prefectul Eugen Dogariu a activat Grupa Operativă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş.

Bilanțul nopții este destul de mare. ”În cursul nopţii de 14 spre 15 mai, la nivelul municipiului Timişoara, au fost înregistrate 56 solicitări la care s-a intervenit punctual, în funcţie de natura urgenţei şi de disponibilitatea forţelor. Cele mai afectate zone sunt partea de nord şi de est a Timişoarei, precum şi zona centrului istoric, unde au fost înregistrate cele mai multe subsoluri inundate”.

https://www.youtube.com/watch?v=Bg_YMuTJWdE&feature=youtu.be

Un prim bilanţ al intervenţiilor nocturne se prezintă astfel: 

• Viaductul Popa Şapcă, viaductul Gheorghe Lazăr şi pasajul Jiul sunt inundate şi impracticabile, blocând circulaţia rutieră;
• 2 persoane blocate în maşini, în zone inundate;
• o stradă surpată pe Calea Buziaşului din municipiul Timişoara, într-o zonă cu şantier în lucru;
• 14 drumuri inundate, impracticabile;
• 23 de subsoluri inundate la blocuri de locuit şi case particulare;
• o mansardă inundată la un bloc de locuit;
• inundaţii la spitalul de copii ,,Louis Ţurcanu”, la Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara şi la Spitalul de Oncologie Timişoara
• 2 centre comerciale inundate.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru subsoluri inundate și în localități din jurul orașului, la Giroc, Dumbrăvița sau Utvin.

Mulțumesc pentru vizită.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.